E-nummers

E640 – Glycine en natriumglycinaat

Glycine is een smaakversterker en het komt van nature voor in eiwitten in je lichaam maar dus ook in dierlijke producten zoals vlees. Glycine kan kunstmatig gemaakt worden uit gelatine en slachtafval. Het wordt gebruikt om de zoete smaak van producten te versterken en een zoute, zure of bittere smaak te verminderen.

Glycine is ook bekend onder de namen glycocol en aminoazijnzuur.

Toepassingen

  • Brood
  • Frisdranken
  • Gebak
  • Snacks
  • Voedingssupplementen
  • Zoetjes
  • Zuivelproducten

Acceptabele Dagelijkse Inname (ADI)

Geen limiet vastgesteld

Bijwerkingen

Er zijn geen bijwerkingen bekend

Gegevens

Molecuulformule C5H5NO2
Molmassa (g*mol-1) 75,07
IUPAC-naam aminoazijnzuur
Kleur Wit
ADI niet vastgesteld
Type additief smaakversterker
CAS-nummer 56-40-6

Structuurformule

glycine
structuurformule van glycine. Credit – Chemiepedia