E640 – Glycine en natriumglycinaat
Inhoudsopgave
Glycine is een smaakversterker en het komt van nature voor in eiwitten in je lichaam maar dus ook in dierlijke producten zoals vlees. Glycine kan kunstmatig gemaakt worden uit gelatine en slachtafval. Het wordt gebruikt om de zoete smaak van producten te versterken en een zoute, zure of bittere smaak te verminderen.
Glycine is ook bekend onder de namen glycocol en aminoazijnzuur.
Toepassingen
- Brood
- Frisdranken
- Gebak
- Snacks
- Voedingssupplementen
- Zoetjes
- Zuivelproducten
Acceptabele Dagelijkse Inname (ADI)
Geen limiet vastgesteld
Bijwerkingen
Er zijn geen bijwerkingen bekend
Gegevens
Molecuulformule | C5H5NO2 |
Molmassa (g*mol-1) | 75,07 |
IUPAC-naam | aminoazijnzuur |
Kleur | Wit |
ADI | niet vastgesteld |
Type additief | smaakversterker |
CAS-nummer | 56-40-6 |
Structuurformule
