E400 – Alginezuur
Inhoudsopgave

Alginezuur is een verdikkingsmiddel dat van nature voorkomt in zeewier en daar ook uit gewonnen kan worden. Het wordt gebruikt om producten steviger te maken en om water en vetten met elkaar te kunnen mengen. Alginezuur is een polysaccharide.
Toepassingen
- Brood
- Frisdranken
- Gebak
- Pudding
- Snacks
- Snoep
- Voedingssupplementen
- Zuivelproducten
Acceptabele Dagelijkse Inname (ADI)
Geen limiet vastgesteld
Bijwerkingen
In de gebruikte concentraties zijn er geen bijwerkingen bekend. Bij hoge concentraties kan alginezuur ijzer binden en dus de opname van ijzer in het lichaam remmen.
Gegevens
Molecuulformule | (C6H8O6)n |
Molmassa (g*mol-1) | 10.000 – 600.000 |
IUPAC-naam | — |
Kleur | geelwit vezelachtig poeder |
ADI | geen limiet vastgesteld |
Type additief | emulgator, verdikkingsmiddel |
CAS-nummer | 9005-32-7 |
Structuurformule
